Pol sveta

Smeti

Prvi v smeteh – David – tema: Ure in ure kresalo…

 • David // 23.04.2010 15:18 (Uredi)

  Niko in Dragica, vprašanje za vaju:

  A vidva, oz. kdorkoli od vaju podpira(ta), da država najema poslovne prostore? Kjerkoli, ne samo v tem primeru!

  Podpirata dejanja, ki gredo na pleča državljanov? Škodljive pogodbe, plenjenje našega skupnega denarja? V opozorilo, to ni edini najem države pod to, prejšnjo ali prejšnje vlade. Najem, ki ekonomično ni opravičljiv in bi bil nakup veliko ugodnejši za državo in državljane.

  Se vama zdi pošteno, da nas politiki takole izigravajo iz leta v leto?

  Dragica, zakaj je Pahor boljši kot Janša? Zato, ker je ponudil tvojemu možu službo, medtem, ko mu jo je Rupel odklonil? Ali so tu zadaj kakšni plemenitejši vzroki? Meni se namreč vsi zdijo HUDO SLABI, tako “levi” kot “desni”. Prav pogubni so za svoj narod.

  Razsvetli nas, če že agitiraš.

 • David // 23.04.2010 15:26 (Uredi)

  p.s. strinjam se pa z ugotovitvijo, da je opozicija bila spet nerodna pri interpelaciji. Prava pot bi bila drugačna, vendar je ta opozicija ne more ubrati, ker imajo tudi sami maslo na glavi.

 • David // 23.04.2010 15:47 (Uredi)

  Če je bila opozicija brez argumentov, še ne pomeni, da ni potrebno odgovoriti državljanom ZAKAJ DRAG NAJEM poslovnih prostorov!!!

  Je država kreditno nesposobna in nima denar za odplačevanje kredita, ima ga pa za drage najeme?

  To je moje vprašanje in vprašanje mnogih državljanov, ki se nam jebe za desno-leve politične igrice.

  Mene ne zanimajo tvoja politična stališča, mene zanima, zakaj javno nekoga podpiraš. Podaj argumente, če že to počneš.

  In opredeli se prosim, bi Ti, Dragica NŠ prostore najela ali kupila, če bi bila v vlogi ministrice?

  Glede na tvoje najavljene kandidature za predsednico, bi bilo še kako pomembno, da se opredeliš in odgovoriš na to vprašanje.

 • David // 23.04.2010 16:03 (Uredi)

  A potem je zate najem OK?

  Na nobeno vprašanje nisi odgovorila, izmotavaš se.

  Ne želiš pojasnjevati, kaj in zakaj, dovoliš si pa dajati sodbe, kdo je in kdo ni kriv. A je res vse tako črno belo?

 • David // 23.04.2010 16:04 (Uredi)

  Kar pojdi ;)

 • David // 23.04.2010 20:06 (Uredi)

  Brumen, kakšni naši in vaši??? Ne umeščaj me na desno stran, ker je to zame žalitev. Če nisem tvoj-levi, še ne pomeni, da sem desni. Ker nisem. Sem Slovenec, ki nemočno gleda nemarno izkoriščanje in posmeh “elit”, ki se gredo svojo vojno in prerivanje ob koritu, že prav nesramno v posmeh vseh nas, ostalih.

  Jaz nisem generaliziral, iščem adekvatne odgovore in ponujam tudi adekvatne rešitve.

  Ne morete zagovarjati lumparij vladajočih, ker pač mrzite tiste v opoziciji.

  Mene boli qurac za vse slovenske politike, želim samo živeti v kolikor toliko transparentni državi, kjer bo denar za ljudi, ki zbolijo, pa ni za njih poskrbljeno na najbolj primeren način. Kjer bo denar za tisto, za kar je namenjen, ne pa za ljudi, ki “kreirajo” z našo ljubo državo škodljive pogodbe vseh vrst, nepravične privatizacije vseh vrst, izkoriščanja položajev in moči vseh vrst.

  V Nemčiji bi gospa danes ob taki pogodbi, kjer bi se razkrilo prijateljsko ozadje, sedela v zaporu. Tako to je. In ne bi bila sama, družbo bi ji delalo veliko ljudi tako iz desnice, kot levice. To vemo Vsi. Vendar je tako, da je to nepregleden trop volkov, ki jih briga za državo in njene državljane. Oni cufajo svoj plen – državljane RS in državo Slovenijo.

  Vidva sta pa izgubila vso kredibilnost, long time ago, ker sta navadna agitatorja, brez argumentov, navijata kot nogometna navijača, verjetno s čisto svojimi privatnimi interesi. Namreč, ne moreš nekoga zagovarjati, samo zato, ker ga na križ pribijajo enaki lumpi, tudi državljani imamo pravico do odgovorov, se pa za nami manipulira, kot še nikoli. Odgovore so nam dolžni tako eni kot drugi, dobili jih pa ne bomo nikoli. Nihče ne bo pojasnjeval svojih lumparij. Ker jim nihče ne more stopiti na prste.

  LP tudi tebi!

 • David // 24.04.2010 08:19 (Uredi)

  Niko, še nekaj argumentov številk zate intvoje zvesto dobro plačano občinstvo:

  Višina mesečnega obroka lizinga Ram Investa za stavbo NPU se je sicer res povečala na 125.000 evrov, vendar naj bi se hkrati prepolovila doba odplačevanja. Tako naj bi Pogačar neuradno na račun države mesečno zaslužil več kot 40.000 evrov.

  Igor Pogačar naj bi lizing pogodbo s Hypo leasingom skrival, ker naj bi se mu ob povečanju lizinga iz 83.000 evrov na 125.000 evrov zmanjšal rok odplačevanja. Po neuranih informacijah naj bi namesto 20 let odplačevanja obrokov v višini 83.000 evrov zdaj Ram Invest prepolovil dobo odplačevanja lizinga. To pomeni, da naj bi že po 10 letih Pogačar tudi postal lastnik stavbe.

  Hypo banka je sicer v torek v javnost dala papir, ki dokazuje, da je Pogačarjev lizing za stavbo NPU 125.000 evrov, kar je 11.000 evrov manj kot za najem Pogačarju plačuje država. A Pogačar naj bi med februarjem in aprilom spremenil lizing in naj bi namesto 240 obrokov v 20 letih zdaj moral plačati le 120 obrokov v 10 letih, doplačal pa naj bi še osem milijonov evrov. To pomeni, da naj bi bil skupni znesek, ki ga mora Pogačar plačati za lizing 23 milijonov evrov, država pa bo v 20 letih, kolikor je bil predviden prvoten lizing, dejansko za stavbo plačala 32.640.000 evrov, kar pomeni, da bi po teh izračunih Ram Invest za oddajanje prostorov zaslužil skoraj 10 milijonov evrov oziroma skoraj 42.000 evrov na mesec.

 • David // 24.04.2010 08:21 (Uredi)

  še malo nadaljevanje za tiste, ki ne vidite in se sprenevedate:

  Še včeraj je ministrica Katarina Kresal, katere ministrstvo je podpisalo pogodbo z Ram Investom, dejala, da nima podatkov o tem, kakšno je lizinško razmerje med Ram Investom in Hypo leasingom in da je to stvar podjetja in banke, a prav zaradi teh podatkov naj bi se v sredo med glasovanjem o interpelaciji zoper notranjo ministrico vzdržalo devet poslancev koalicije.

  Na besede premierja Boruta Pahorja, ki je ministre včeraj pozval, naj ugotovijo možnosti, da država ne bo več sodelovala s podjetjem RAM Invest, se je odzval tudi lastnik podjetja Igor Pogačar. V telefonskem pogovoru za oddajo 24UR OB ENIH je povedal, da predsednika vlade ne bo tožil zaradi izrečenih besed.

  Pahor je namreč Pogačarju dejal, naj razkrije lizing pogodbo med njegovim RAM Investom in finančno družbo Hypo Leasing, kar pa je Pogačar zavrnil, saj gre za poslovno skrivnost. Po mnenju Pahorja bi namreč ta pogodba javnosti pokazala, da najemna pogodba za poslovne prostore med RAM Investom in notranjim ministrstvom ni negospodarna, s čimer bi se potrdile tudi trditve notranje ministrice Katarine Kresal. Ta se je morala prav zaradi te pogodbe braniti pred interpelacijo. Zato je Pahor včeraj povedal, da bodo ministrstva ugotavljala možnosti za preprečitev sklepanja nadaljnjih pogodb s Pogačarjevim podjetjem.

 • David // 24.04.2010 08:23 (Uredi)

  In še finale, kjer ugotovimo, da so vse naše levodesne vlade pridne najemojemalke od sumljivih poslovnežev, tako imenovane slovenske elite:

  Pogačarju mesečno slabih 200.000 evrov

  V zadnjih dneh smo na široko poročali o najemni pogodbi med RAM Investom in ministrstvom za notranje zadeve. Za stavbo, v kateri je Nacionalni preiskovalni urad, mesečno ministrstvo RAM Investu plačuje 136.000 evrov. V oddaji 24UR OB ENIH pa so poročali še, da Pogačarjevi podjetji RAM Invest in Domicil, d. o. o., državi oddajata tudi prostore za kmetijsko, okoljsko in pravosodno ministrstvo.

  Ministrstvo za okolje naj bi mesečno Pogačarju odštelo 20.338 evrov, saj so že leta 2004 na Einspilerjevi ulici najeli prostore za Agencijo za okolje in prostor, za arhiv in parkirne prostore. Cena kvadratnega metra je nižja kot v primeru Nacionalnega preiskovalna urada in znaša od 7 do 12 evrov.

  Kmetijsko ministrstvo za okoli tisoč kvadratnih metrov prostorov in deset parkirnih mest, ki so prav tako na omenjeni ulici, odšteje mesečno 15.192 evrov. Pravosodno ministrstvo pa ima s Pogačarjevim Domicilom še iz časov ministra Lovra Šturma pogodbo za najem 1.390 kvadratnih metrov na Miklošičevi ulici, kjer je Okrožno sodišče v Ljubljani. Za to ministrstvo Aleša Zalarja plačuje 26.018 evrov na mesec.

  Skupaj torej Pogačar od države vsak mesec z najemninami pobere dobrih 197.000 evrov, letno pa je to 2.370.000 evrov.

  vir: 24ur

 • David // 24.04.2010 08:55 (Uredi)

  Niko demokrat.

  Resnica boli? Nimaš argumentov, si se osmešil? Boš brisal?

  Ja, krasno :D

 • David // 24.04.2010 08:56 (Uredi)

  Niko, si tudi ti del tega lopovluka??? Mogoče plačani podpihovalec megle.???

 • David // 24.04.2010 09:00 (Uredi)

  Niko, ker si, kakor vidim, stari fakin, jaz pa tudi nisem od muh, bom kar ponovil in če boš brisal,. bom postal tvoja senca na netu, ne bo ti lahko ;)

  Tako lepo se bere, da bom kar ponovil:

  Višina mesečnega obroka lizinga Ram Investa za stavbo NPU se je sicer res povečala na 125.000 evrov, vendar naj bi se hkrati prepolovila doba odplačevanja. Tako naj bi Pogačar neuradno na račun države mesečno zaslužil več kot 40.000 evrov.

  Igor Pogačar naj bi lizing pogodbo s Hypo leasingom skrival, ker naj bi se mu ob povečanju lizinga iz 83.000 evrov na 125.000 evrov zmanjšal rok odplačevanja. Po neuranih informacijah naj bi namesto 20 let odplačevanja obrokov v višini 83.000 evrov zdaj Ram Invest prepolovil dobo odplačevanja lizinga. To pomeni, da naj bi že po 10 letih Pogačar tudi postal lastnik stavbe.

  Hypo banka je sicer v torek v javnost dala papir, ki dokazuje, da je Pogačarjev lizing za stavbo NPU 125.000 evrov, kar je 11.000 evrov manj kot za najem Pogačarju plačuje država. A Pogačar naj bi med februarjem in aprilom spremenil lizing in naj bi namesto 240 obrokov v 20 letih zdaj moral plačati le 120 obrokov v 10 letih, doplačal pa naj bi še osem milijonov evrov. To pomeni, da naj bi bil skupni znesek, ki ga mora Pogačar plačati za lizing 23 milijonov evrov, država pa bo v 20 letih, kolikor je bil predviden prvoten lizing, dejansko za stavbo plačala 32.640.000 evrov, kar pomeni, da bi po teh izračunih Ram Invest za oddajanje prostorov zaslužil skoraj 10 milijonov evrov oziroma skoraj 42.000 evrov na mesec.

  Še včeraj je ministrica Katarina Kresal, katere ministrstvo je podpisalo pogodbo z Ram Investom, dejala, da nima podatkov o tem, kakšno je lizinško razmerje med Ram Investom in Hypo leasingom in da je to stvar podjetja in banke, a prav zaradi teh podatkov naj bi se v sredo med glasovanjem o interpelaciji zoper notranjo ministrico vzdržalo devet poslancev koalicije.

  Pogačar ne bo tožil
  Na besede premierja Boruta Pahorja, ki je ministre včeraj pozval, naj ugotovijo možnosti, da država ne bo več sodelovala s podjetjem RAM Invest, se je odzval tudi lastnik podjetja Igor Pogačar. V telefonskem pogovoru za oddajo 24UR OB ENIH je povedal, da predsednika vlade ne bo tožil zaradi izrečenih besed.

  Pahor je namreč Pogačarju dejal, naj razkrije lizing pogodbo med njegovim RAM Investom in finančno družbo Hypo Leasing, kar pa je Pogačar zavrnil, saj gre za poslovno skrivnost. Po mnenju Pahorja bi namreč ta pogodba javnosti pokazala, da najemna pogodba za poslovne prostore med RAM Investom in notranjim ministrstvom ni negospodarna, s čimer bi se potrdile tudi trditve notranje ministrice Katarine Kresal. Ta se je morala prav zaradi te pogodbe braniti pred interpelacijo. Zato je Pahor včeraj povedal, da bodo ministrstva ugotavljala možnosti za preprečitev sklepanja nadaljnjih pogodb s Pogačarjevim podjetjem.

  Pogačarju mesečno slabih 200.000 evrov

  V zadnjih dneh smo na široko poročali o najemni pogodbi med RAM Investom in ministrstvom za notranje zadeve. Za stavbo, v kateri je Nacionalni preiskovalni urad, mesečno ministrstvo RAM Investu plačuje 136.000 evrov. V oddaji 24UR OB ENIH pa so poročali še, da Pogačarjevi podjetji RAM Invest in Domicil, d. o. o., državi oddajata tudi prostore za kmetijsko, okoljsko in pravosodno ministrstvo.

  Ministrstvo za okolje naj bi mesečno Pogačarju odštelo 20.338 evrov, saj so že leta 2004 na Einspilerjevi ulici najeli prostore za Agencijo za okolje in prostor, za arhiv in parkirne prostore. Cena kvadratnega metra je nižja kot v primeru Nacionalnega preiskovalna urada in znaša od 7 do 12 evrov.

  Kmetijsko ministrstvo za okoli tisoč kvadratnih metrov prostorov in deset parkirnih mest, ki so prav tako na omenjeni ulici, odšteje mesečno 15.192 evrov. Pravosodno ministrstvo pa ima s Pogačarjevim Domicilom še iz časov ministra Lovra Šturma pogodbo za najem 1.390 kvadratnih metrov na Miklošičevi ulici, kjer je Okrožno sodišče v Ljubljani. Za to ministrstvo Aleša Zalarja plačuje 26.018 evrov na mesec.

  Skupaj torej Pogačar od države vsak mesec z najemninami pobere dobrih 197.000 evrov, letno pa je to 2.370.000 evrov.

 • David // 24.04.2010 09:00 (Uredi)

  vir je 24 ur

 • Share/Bookmark

5 komentarjev5 odzivov ↓

 • niko // 24.04.2010 09:52

  Upam, da bo teklo in da bodo lahko tisti, ki jim tema in način komentiranja “ležita”, lahko nemoteno vodili dialog.
  *********************
  Meni pa gre za naslednje:
  1. Da ne bom komu kratil svobode do izražanja mnenje:
  **********
  2. Da obdržim zapis in podatke za morebitne skrajne primere, ko bi kdo od komentatorjev toliko zgubil mero, da bi povsem zgubil mero in da bi bilo treba kdaj organom pregona omogočiti, ugotavljanje kršitev svobode javnega izražanja.
  ***********
  3. Da ostane omogočen vpogled v dogajanje (kdo, kdaj in kaj je kdo začel).
  ****************************
  Lepo soboto vam želim!

 • David // 24.04.2010 10:30

  A tukaj se nahaja vsebina, ki sem jo skopiral iz 24 ur. Pomeni, da boš tu odgovoril na argumente, zapisane na 24ur?

  Se strinjaš, da država najema poslovne prostore?

  Od kdaj je demokratična razprava, ki si jo sprožil ti, ki si stopil v bran eni od političnih opcij, zrela za pregon nekoga, ki se s tabo ne strinja in ti ponuja argumente, na katere nimaš odgovora razen prestavljanja zapisov v predal po imenu smeti. Ejejej. Revček.

  Želim ti uspešno odpiranje blogov, imaš jih že več, kot komentatorjev. Komentatorja ti bosta tako ali tako ostala samo dva, Dragica in Vlatka. :D

 • Niko Brumen // 24.04.2010 12:29

  David, ampak na tole tvojo zmoto, da sem stopil v bran v bran eni od političnih strank, ti pa moram odgovoriti (saj zato je komurkoli odprto komentiranje tudi v smetnjaku, da je transparentnost zagotovljena):
  *****************
  STOPIL SEM V BRAN NAPADENEGA, KATEREGA JE POSKUŠAL MESARITI TROP.
  ******************
  P.S.: Na tem blogu bo zagotovljena pravica do repliciranja vsem, ki jih je napadla množica – IN TO NA POVSEM JASEN IN PREPOZNAVEN NAČIN.
  Preveč dobro poznam funkcioniranje in razne oblike delovanja tropa proti posameznikom, da mu bi omogočal zlorabe.
  Mislim, da sem edini bloger, ki tematiko delovanja tropa in stekline dovolj obvladuje.
  Zdaj si bom pa skuhal kavo in prav nikomur je ne bom postregel.

 • vlatkavlatka // 24.04.2010 22:13

  Dober večer želim,

  Kar se dogaja, kot pravi David, je res ena velika lopovščina, ki se ne bi smela zgoditi.

  Da je pa lopovov v Sloveniji več kot milijonov, je pa itak jasno že vsakemu šolarju.

  Karkoli se že dogaja, bo prišlo v kratkem na dan.

  In če je res, da ministrica zanika nekaj v kar je vpletena, se bo razkrilo. Zato le brez panike.

  Milijonov pa tudi ni več toliko, da bi si jih kar talali. Folk bo šel na ulice…

 • David // 24.04.2010 22:29

  STOPIL SEM V BRAN NAPADENEGA, KATEREGA JE POSKUŠAL MESARITI TROP.

  Niko, spet se sprenevedaš. KK ni mesaril trop, ampak je bila napadena iz strani opozicije oziroma manjšega tropa, medtem, ko je sama predstavnica večje tropa – pozicije, ki jo je branil. Mislim, da KK ne rabi Nika Brumna, da jo brani. Odgovore smo pa želeli slišati predvsem državljani in ne opozicija, ampak koga briga stoka, za stoku se niko ne brine.

  Mi blogerji smo (no ja, lahko bi bili) neobremenjeni s tropskimi zadevami (hehe) in bi lahko brali tudi številke in se pogovarjali o argumentih, ki jih vladajoči ne želijo slišati.

  Niko, bančnega roparja tudi napade trop policajev, pa se nihče ne postavi na njegovo stran, čeprav so zneski vzetega praviloma veliko nižji, kot v danem primeru. Kaj praviš ti, ki si tako zelo inteligenten?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !