Pol sveta

KOROŠKA (2.julij 2010)

2.07.2010 · 1 komentar

TA KRATKI

V radeljskem vrtcu so se otroci okužili s hrano. Domnevno. Bruhajo pa čisto stvarno.
* * *

Na Muti bodo volivci letos izbrali kandidate za občinske svetnike po večinskem in ne več po proporcionalnem sistemu. Pa še varčevali bodo in nesrečni trinajstki se bodo izognili, kajti v prihodnje bodo imeli le še enajst svetnikov.
* * *

Mestna občina Slovenj Gradec bo sprejela letošnji rebalans proračuna po skrajšanem postopku. Bi pa vsem občinam predlagal, da zapravljajo na malo počasnejši način in ne po skrajšanem postopku.
* * *

Tole, da slovenske družine gradijo v Avstriji, bi morda bolj »pasalo« v črno kroniko, a kaj, ko je res, da jim v Avstriji nudijo dokaj bolj ugodne in realne pogoje za gradnjo, kot jim jih nudi rodna gruda. Morda se bom pa še jaz malo »poavstril«, saj je Peca na Pliberškem polju še bolj v dosegu pogleda, kot je v Črni?
* * *

Za župana Slovenj Gradca bo kandidiral tudi Boris Raj. ZARES. Raj je koroški ples in še paradiž povrh – torej v vsakem primeru dober izbor za Korošce. Madonca, sem egoist, da mi je prišlo na misel, da mi bo morda s spremembo župana slovenjgraški občini pa le kdaj uspelo prodati tudi kakšno mojo knjigo?
* * *

Na Prevaljah novi otroški vrtec, v politiki stare otroške igrice.

* * *

Prihaja čas, ko je narava bolj žejna od države in komarji bolj lačni od davkarije.

  • Share/Bookmark

Kategorije: Ta kratki1 odgovor ↓

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !