Pol sveta

TA KRATKI

25.06.2010 · 2 komentarjev

KOROŠKA

TA KRATKI

Ravenska dijaka sta na mednarodnem srečanju mladih avtorjev tehniških inovacij v Novi Gorici za nalogo Portal SMS prejela zlato priznanje. Kako pa kaj kaže avtorjem inovativnega nočnega napada na portal ravenskega hrama učenosti?
* * *

Slovenjgraška bolnišnica pripravlja vizijo razvoja. Najbrž ne bo hudega, saj se strokovno še ni začela povezovati s pogrebnimi firmami.
* * *

Ta Mežiška dolina pa res ne bo nikoli mirna: najprej je 400 let od svinca živela, naslednjih nekaj sto let, ga bo preganjala. Bo treba res zelo paziti, kam nas bodo zanamci pokopavali, da ne bomo pretirano onesnažili pokopališč in podtalnih voda.
* * *

Obnova ceste skozi Dravograd je vprašljiva. Eh, nekako že bo: Dravo imajo, bodo pa še kak flos nabavili …
* * *

Slovenjgraško letno kopališče je že en teden odprto. Meni so te javne scalnice od nekdaj všeč: se splakneš in ohladiš, mimogrede pa še neopazno sprazniš.
* * *

V Mežici bodo nadaljevali s prenovo mestnega jedra. Kaj pa potem? Šolo so porihtali, kulturni dom so uredili, kopališču so se odrekli,  obvoznice ni kam položiti, za krožišče ni primernega prometa … v bistvu lahko dajo le še drevored ali dva posekati.
* * *

Večina koroških županov bo na jesenskih volitvah ponovno kandidirala. Pravilno! Pravzaprav so bili pa kar uspešni: Koroška še je, občine pa tudi nobene še ni hudič vzel.
* * *

Gost letošnjega Večera pod lipo na vrtu gostilne Lečnik na Ravnah bo Lojze Peterle. Se vidi, da gre za tradicionalno prireditev in da so prireditelji dobri načrtovalci, da so sprejeli usmeritev – za muziko pa ne bomo plačevali.


 • Share/Bookmark

Kategorije: Ta kratki2 odzivov ↓

 • niko // 25.06.2010 05:20

  Miren Dan državnosti, Korošci!

 • Dragica // 25.06.2010 20:36

  Slovenjgraška bolnišnica pripravlja vizijo razvoja. Najbrž ne bo hudega, saj se strokovno še ni začela povezovati s pogrebnimi firmami.
  * * *

  :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !