Pol sveta

Šparglje in kondomat v vsak kmečki štiblc…

14.05.2010 · 4 komentarjev

Menda je najtrša voda v Zgornji Vižingi, najmehkejša pa v Ribnici na Pohorju. Pri »šlauhih« je obratno, so baje prepričani v slovenjgraški porodnišnici.
* * *
Čakam, da nam bo katera od služb za prodajo megle predstavila seznam dopolnilnih dejavnosti na koroških kmetijah. Šparglje in kondomat v vsak kmečki štiblc …
* * *
V tem tednu smo po Mežiški dolini imeli kar nekaj prireditev, ki so zvabile na ceste toliko policistov, da sem se spraševal, ali gre za olimpijado slovenske policije ali se obeta neposredni dvoboj med IJJ in KK.
* * *
Razmah likovne ustvarjalnosti starejših je očiten. Akvareli in performansi v gatah so v velikem porastu …
* * *
Vlada ignorira vzhodno kohezijsko regijo, je prepričan župan koroškega mesta Slovenj Gradec. Pa ne verjamem, da je ignoranca tolikšna, kot je njegova ignoranca najmanj enega koroškega ustvarjalca, ki je v času njegovega županovanja izdal štiri knjige in eno glasbeno zgoščenko in mu jih neuspešno ponudil v odkup.
* * *
Novi zapleti z žerjavskim kamnolomom. No, pa bomo dobili tudi v Črni … dolomitsko izjavo, kajti sodba nam je bila premalo.

 • Share/Bookmark

Kategorije: Ta kratki
Tagano: , , , ,4 odzivov ↓

 • niko // 15.05.2010 15:07

  Najbolj prav najbrž ni, da na promociji nove knjige iz zakulija zvem, za želje o performansih, tu pa nihče ne upa komentirati.
  Saj ne “bijem i ujedam, folk”.

 • Dragica // 17.05.2010 17:33

  :)

 • niko // 18.05.2010 07:54

  Morda pa narod slovenski ne razume osnovnega o špargljih? Zaščititi se še ljudje znajo, poskrbeti, da sploh pride do stanja, pa najbrž večina ne zna.
  *******************
  Edini klik, do katerega pride, je torej z miško, ni ga pa z mucko in tičkom.
  :razz:

 • vlatkavlatka // 27.05.2010 01:08

  Niko,

  ti bi moral biti absolutno svetovalev vladi!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !